Mainos
Mainos

Hallitukselle luottamuslause

Luottamuslause päätti kuntavälikysymyskeskustelun. Hallitus selvinnyt jo yli kymmenestä välikysymyksestä.

Hallitus sai eduskunnalta äänin 95-68 luottamuslauseen kuntataloutta koskevan välikysymyksen käsittelyn päätteeksi. Kokoomuksen aloitteesta tehdyn välikysymyksen takana oli koko oppositio.

Epäluottamuslause-esityksistä selvisi lopulliseen äänestykseen kristillisdemokraattien ponsi, jossa epäiltiin hallituksen kykyä estää kuntien taloustilanteen heikentyminen ja turvata peruspalveluiden tuottaminen.

Väliäänestyksissä kaatuivat kokoomuksen ja vasemmistoliiton ponnet. Kokoomus tivasi hallitukselta lupausta maksaa kunnille etuajassa takaisin niin sanottu pakkolaina, joka on peräisin kuntien ja valtion välisen kustannusjaon tarkistuksesta. Vasemmistoliitto piti lisäksi kuntien valtionosuuksia riittämättöminä.

Eilen ja toissapäivänä käydyssä välikysymyskeskustelussa hallitus torjui opposition syytökset kuntatalouden kurjistamisesta. Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen uskoi suunnan kääntyneen parempaan päin. Hän arvioi, että pohja vaikeuksille luotiin edellisellä hallituskaudella leikkaamalla kuntien verotuloja.

Matti Vanhasen hallitus on selvittänyt jo kaksitoista sille tehtyä välikysymystä. Monet niistä ovat koskeneet kunnallisia peruspalveluja ja kuntien taloutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme