Mainos
Mainos

Hallitukselle välikysymys maataloustuista

Hallitus saa vastattavakseen välikysymyksen vielä ennen joulua. Hankkeen takana on lähes koko oppositio.

Maatalousvälikysymyksestä ei tullutkaan oppositioryhmien aivan saumaton yhteishanke. Osa vihreiden kansanedustajista ei aio allekirjoittaa välikysymystä. Muut oppositioryhmät ovat sen sijaan yksituumaisesti hankkeen takana.

Välikysymyksellä opposition oli tarkoitus vaikuttaa neuvotteluihin, joita maa- ja metsätalousministeriö kävi tuottajajärjestöjen kanssa keskisen ja pohjoisen Suomen eräistä tukileikkauksista.

Mutta välikysymys johtikin neuvotteluiden siirtymiseen. Asiasta kerrottiin Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilla.

MTK:n puheenjohtajan Esa Härmälän mukaan on selvää, ettei neuvotteluissa tehdä mitään ratkaisuja ennen välikysymysäänestystä. Valmistelutyö kylläkin jatkuu koko ajan. Härmälä kertoi STT:lle illalla, että MTK:n ja ministeriön oli tarkoitus neuvotella asiasta tiistaiaamuna. Välikysymys ei käytännössä sotke neuvotteluaikatauluja kuitenkaan juuri lainkaan, sillä eduskunta aloittaa välikysymyskeskustelun jo tiistaina. Hallituksen luottamuksesta äänestetään viimeistään keskiviikkoaamuna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme