Mainos
Mainos

Hallitukselta lakiesitys lasten hyväksikäytön ehkäisemiseksi

Lasten hyväksikäyttöä yritetään estää lakiesityksellä. Hallitus antaa lähiviikkoina eduskunnalle lakiesityksen lasten ja nuorten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä.

Väli-Suomen sanomalehdet kertoo, että lakiesityksen mukaan jokaiselta lapsi- ja nuorisotyöhön hakevalta tulisi vaatia ote rikosrekisteristä ennen työsopimuksen solmimista. Otteesta pitää ilmetä, onko työntekijä tuomittu rikoslain nojalla sukupuolisiveellisyyttä loukkaavasta teosta.

Työnantaja voi palkata hyväksikäyttöön syyllistyneen henkilön, mutta kantaa osavastuun, jos hyväksikäyttäjä uusii rikoksensa.

Syynä lakiesitykseen ovat viime vuosina ilmitulleet tapaukset, joissa myös opetus- ja sosiaalitoimessa työskennelleitä on epäilty lasten hyväksikäytöstä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot