Mainos
Mainos

Hallitukselta puoli miljardia työllistämistoimiin

Hallituksen painotuksen mukaisesti eniten tämän vuoden työllistämisvaroja saavat alueet, joissa on korkea työttömyys. Myös alueet, joissa on eniten vaikeasti työllistyviä saivat suhteellisesti enemmän tukea.

Hallitus on päättänyt jakaa noin 500 miljoonaa euroa työllistämistoimiin. Rahat sisältyvät valtion tämän vuoden budjettiin.

Suurimman osan summasta saavat työvoima- ja elinkeinokeskukset, joille jaettiin yhteensä 492 miljoonaa. Työministeriön käytettäväksi jää näin ollen 14 miljoonaa euroa. Puoli miljardia jakaantuu kolmeen osaan: työvoimakoulutukseen, työllistämistukeen ja julkisen työvoimapalveluiden erityistoimiin.

Rahojen jaossa on painotettu työttömien määrää ja työttömyysastetta. Suhteellisesti enemmän rahaa saavat nyt sellaiset alueet, missä on paljon työttömiä. Lisää rahaa on luvassa myös sellaisille alueille, missä on paljon niin sanotusti vaikeasti työllistyviä eli esimerkiksi pitkäaikaistyöttömiä.

Viime vuotta enemmän tukea työllistämistoimiin saavat muun muassa Uusimaa, Kaakkois-Suomi, Pohjois-Karjala ja Keski-Suomi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot