Mainos
Mainos

Hallitukselta tukea huippuosaamiseen

Suomeen perustetaan kuusi uutta osakeyhtiötä edistämään suomalaista osaamista.

Hallitus on perustamassa uusia yhtiötä edistämään huippuosaamista. Keskisuomalaisen mukaan pääministeri Matti Vanhasen johtama tiede- ja teknologianeuvosto aikoo perustaa Suomeen kuusi uutta osakeyhtiötä edistämään suomalaista osaamista.

Neuvoston jäsen, VTT:n pääjohtaja Erkki KM Leppävuori kertoo, että yhtiöille tultaneen valitsemaan omat toimitusjohtajat ja toimistoihin tusinan verran henkilökuntaa kuhunkin. Kaikki uudet yhtiöt eivät välttämättä tule pääkaupunkiseudulle.

Huippuosaamisen keskittymiksi on Leppävuoren mukaan tulossa metsä laajasti ymmärrettynä, informaatio- ja kommunikaatioteknologia, hyvinvointi ja kolme muuta alaa.

Hänen mukaansa yhtiöiden toimitusjohtajiksi soveltuisivat yrityksissä kannuksia hankkineet tutkimus- ja teknologiajohtajat.

- Valtionyhtiöiden myynnistä saatuja ja mahdollisesti vielä saatavia rahoja voitaisiin kanavoida valituille huippuosaamisaluille, Leppävuori toivoo lehtihaastattelussa.

Tiede- ja teknologianeuvosto julkistaa suunnitelmansa kesäkuussa. Neljäksi vuodeksi valittava neuvosto on keskeinen hallituksen politiikkaa linjaava, neuvoa-antava elin, johon kuuluu edustajia muun muassa ministeriöistä, yliopistoista ja elinkeinoelämästä.

(MTV-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme