Mainos
Mainos

Hallituksen eduskuntaryhmien puheenjohtajat: Pakkolaeista voitaneen luopua

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien mukaan näyttää siltä, että neuvottelutulos antaa edellytykset luopua hallituksen omasta kilpailukykypaketista eli niin sanotuista pakkolaeista.

Paketti on ollut jäähyllä muutaman viikon.

Huomenta Suomessa vierailleiden ryhmäpuheenjohtajien mukaan järjestöjen vaihtoehdot ovat yllättävän samankaltaisia hallituksen esitysten kanssa.

– Ehkä se näin jälkeenpäinkin kertoo siitä, ettei hallituksella ollut tässä mitään erityistä pahaa tahtoa. Tahto ja tavoite oli se, että pystymme aidosti parantamaan kilpailukykyä, jotta investoinnit saadaan liikkeelle ja työpaikkoja tulee lisää. Ei niitä keinoja ole paljon muita, huomautti keskustan Matti Vanhanen.

– Se ainakin vähintään osoittakoon sen, että ymmärrys on yhteinen. Jotain täytyy tehdä, jotain mikä on Suomen oloissa uutta, sanoi perussuomalaisten Sampo Terho.

Kokoomuksen Arto Satosen mukaan mikäli neuvottelutulos hyväksytään, suomalaisten yritysten kilpailukyky paranee huomattavasti.

– Tarkkoja lukuja emme tiedä, mutta puhutaan joka tapauksessa kymmenistä tuhansista työpaikoista, jotka ovat positiivisella puolella.

Hallitus haluaa esittää tänään vielä tarkentavia kysymyksiä etenkin paikallisesta sopimisesta ennen neuvottelutuloksen hyväksymistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme