Mainos
Mainos

Hallituksen Nato-kirjaus ei käy vasemmistoliitolle

Eduskuntapuolueet ovat pitkälti samoilla linjoilla Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan mietintö ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta valmistui tänään. 

Mietintö on suurimmaksi osaksi yksimielinen. Vasemmistoliitto jätti kuitenkin eriävän mielipiteen mietinnön kolmesta kohdasta. Kansanedustaja Paavo Arhinmäen (vas.) mukaan näihin kuului muun muassa mietinnön Nato-kirjaus. 

– Kun tähän mietintöön haluttiin tuoda hallitusohjelman kirjaus, se on selkeästi erilainen kuin edellisessä hallituksessa oli. Me lähdimme siitä, että tähän huomattavasti selkeämmin kirjoitetaan se, että Suomi on sotilaallisesti liittoutumaton maa. Ja se tarkoittaa sitä, että Suomea ei missään tilanteessa viedä mukaan sellaisiin konflikteihin, jossa emme ole osapuoli, Arhinmäki sanoi tiedotustilaisuudessa.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Matti Vanhasen (kesk.) mukaan mietintöä laaditaan kansainvälispoliittisesti aika levottomassa tilanteessa.

– Se heijastui valiokunnan työskentelyyn mielestäni sillä tavalla, että selvästikin valiokunnan jäsenet hakivat yhteistä tahtoa hyvin vahvasti, Vanhanen sanoi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme