Mainos
Mainos

Hallituksen takaraja umpeutuu pian: Paine asioiden ratkaisemiseksi puuttuu

Työmarkkinajärjestöt ovat päättäneet tunnustelut tältä päivältä.

MTV3 Uutisten politiikan toimittajan Raimo Pitkäsen mukaan näyttäisi siltä, että neuvotteluja ei tänään enää jatketa, korkeintaan aamulla.

– Työmarkkinajärjestöt tekevät tätä sopimustyötä nyt tällä hetkellä ikään kuin konsulttityönä hallitukselle. Yksikään suuri sopimus ei ole katkolla. Tuntuu, että painetta asioiden ratkaisemiseksi ei ole tarpeeksi, ja erimielisyyttä on kaikista keskeisistä asioista, selvittää Pitkänen paikan päältä Etelärannasta.

Eripuraisuus kitetytyy palkankorotuksen ja erinäisten maksujen ympärille.Työnantajien kaksivuotinen palkkojen nollaratkaisu ei käy työntekijäjärjestöille. Työnantajia edustava Elinkeinoelämän keskusliitto haluaisi myös työeläkemaksuihin helpotuksia.

Hallitus tarvitsee viimeistään huomenna kehysriiheen tiedon siitä, syntyykö sopimus vai ei.

– Keskusjärjestöjen työvaliokunnat kokoontuvat illalla ja aamulla hallinnot. Huomiseen keskipäivään mennessä tiedetään jo hieman enemmän.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot