Mainos
Mainos

Hallituksen turvaselonteko pettymys oppositiolle

Oppositiopuolueet eivät säästele sanojaan arvioidessaan hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittista selontekoa.

Perusuomalaisten mukaan selonteko on rimanalitus.

– Hallitus ei kyennyt ottamaan yhteistä kantaa siihen, mikä on puolustusmenojen taso vuoden 2015 jälkeen.

Myös keskustan kansanedustaja ja entinen puolustusministeri Seppo Kääriäinen on tuohtunut, ettei selonteko ota kantaa rahoituksen tasoon vuoden 2015 jälkeen.

– Se on kova pettymys ja huolestuttava päätös. Hallitus ei joko pystynyt tai ei halunnut ottaa kantaa puolustuksen tulevaisuuteen.

Kääriäinen ei myöskään sulata linjausta, ettei hallitus halua sitoa seuraajansa käsiä.

– Puolustusasiat on pantu sivuosaan maan politiikassa. Maan hallitus ei suhtaudu riittävän vakavasti Suomen puolustuksen tulevaisuuteen. Nyt ollaan alasajossa, joka näillä näkymin jatkuu, Kääriäinen tilittää.

Keskustan ja perussuomalaisten mukaan armeija voi joutua tulevaisuudessa tinkimään yleisestä asevelvollisuudesta, koko maan puolustamisesta ja materiaalihankinnoista. Perussuomalaisten mukaan armeija pakotetaan puolustusuudistukseen.

– Tämä on seurausta Kataisen hallituksen ryhdittömyydestä, linjattomuudesta ja oman maan puolustuksen tulevaisuutta koskevasta piittaamattomuudesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme