Mainos
Mainos

Hallituksen turvatakuulinjalle kansan tuki

Enemmistö kansalaisista pitää hallituksen varovaista turvallisuuspoliittista linjaa hyvänä asiana. MTV:n tuoreessa kyselyssä yli puolet on sitä mieltä, että hallitus toimi oikein tavoitellessaan lievennettyjä turvatakuita.

Turvallisuus on kansalle kallis asia, mutta ulkomaiden lipun alla olevat sotakoneet ja sitovat turvatakuut eivät sitä miellytä - olipa kyse Natosta tai EU:sta.

MTV:n eilen ja toissapäivänä teettämässä kyselyssä kansalaisilta tiedusteltiin, mitä mieltä he ovat hallituksen turvallisuuspoliittisista linjauksista mitä tulee EU:n turvatakuisiin.

Tulos on selkeä.

Yli puolet pitää lievempiä turvatakuita Suomen turvallisuuden kannalta hyvänä asiana. Huono se on vajaan neljänneksen osalta, neljännes ei osaa asiaa arvioida.

Vastausten perusteella miehet ovat jonkin verran enemmän varovaisen linjan kannalla. Myös vanhemmat ikäryhmät tukevat varovaista linjaa enemmän kuin nuoret.

Viime viikonloppuna sovittiin että EU-maat ovat velvoitettuja auttamaan toisiaan hyökkäystä vastaan, mutta sillä lievennyksellä, että velvoite ei vaikuta tiettyjen jäsenmaiden - kuten Suomen - turvallisuuspolitiikan erityisluonteeseen.

Kyselyyn vastasi reilut viisisataa henkilöä. Kyselyn virhemarginaali on kolme ja puoli prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.12.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme