Mainos
Mainos

Hallituksen työpolitiikka taas opposition hampaissa

Hallitus luottaa tuotannon vauhdittumiseen ja sitä kautta tapahtuvaan työttömyyden laskuun.

Työpaikkojen määrän vähentyminen - päinvastoin kuin hallitus tavoittelee - oli jälleen opposition hampaissa, kun eduskunta keskusteli tänään lähivuosien budjettilinjauksista.

Hallitusrintaman piirissä pantiin toivo tietoihin ja lukuihin, jotka ennakoivat tuotannon vauhdittumista ja kertovat niin kuluttajien kuin yrittäjienkin luottamuksesta tulevaisuuteen.

- Jos tuotannon vauhdittumista ennakoivat luvut realisoituvat, työllisyyden pitäisi kohentua tämän vuoden loppupuolelta lähtien, SDP:n Pirkko Peltomo arveli.

Suurimmat oppositioryhmät olivat veroasioissa aivan eri linjoilla. Vasemmistoliiton Kari Uotilan mielestä toivotusta täysin poikkeava työllisyyskehitys osoittaa, että suurten veronkevennysten linja on epäonnistunut surkeasti.

Kokoomuksen mielestä veronalennuksia on jatkettava. Pekka Kuosmanen varoitteli kuitenkin hallitusta tekemästä yritysten verotukseen sellaisia muutoksia, joiden tiedetään jo etukäteen olevan pettymyksiä yrittäjille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme