Mainos
Mainos

Hallituksen yritysverouudistus on synnyttänyt kapinamieltä yrittäjissä

Kapinaliikettä johtavan yrittäjä Jari Sarasvuon mukaan verouudistus syyllistää yrittäjiä vaurastumisesta

Verokapinan moottori, yrittäjä Jari Sarasvuo saapui valtiovarainministeriöön tänään aamupäivällä runsaan 1000 yrittäjätoverinsa mandaatilla. Päämääränä on viedä ministerin erityisavustajalle noottia yritysverouudistuksesta.

Sarasvuon mukaan Suomessa on 2500 yritystä, jota tämä uudistus varmasti haavoittaa ja se saattaa koskea jopa kymmentätuhatta yritystä heikentävästi.

Sarasvuon ministeriöön tuomasta mapista löytyy kaksi pääteesiä. Ensimmäinen liittyy listaamattomien yhtiöiden osinkotulojen verovapauteen. Sarasvuon mukaan 90.000 euron katto on epäoikeudenmukainen ja silkkaa kateutta.

-Ongelmahan ei ole se, että me maksetaan veroja. Me halutaan maksaa veroja, mutta me emme halua sellaista signaalia että meille kerrotaan kuinka paljon saa tienata ja jos sen yli tienaa niin se on yhtesikunnallisesti arveluttavaa, Sarasvuo sanoo.

Toinen teesi koskee osakeyhtiöiden veroylijäämiä. Sarasvuon mukaan valtio ikään kuin varastaa verouudistuksella aikaisempien vuosien maltillisen osingonjaon seurauksena yrittäjille syntyneen mahdollisuuden hyödyntää ylijäämää tulevina vuosina.

Sarasvuo joukkoineen vaatii pidempää siirtymäaikaa.

-Sitä on ollut valmistelemassa semmoset ihmiset, jotka eivät ymmärrä työn synnyttämisestä mitään ja vielä vähemmän siitä miten niitä veroja maksetaan kun he pääasiassa ovat siellä saamapuolella, Jari Sarasvuo kritisoi.

Valtiovarainministeriön vero-osaston ylijohta ei tapaa Sarasvuota, mutta kertoo tiedotusvälineille ymmärtävänsä yrittäjien harmistuksen verovapautta rajoittavan katon osalta. Sen sijaan veroylijäämäkritiikkiä ylijohtaja ei ymmärrä. Hänen mukaansa yrittäjillä ovat menneet puurot ja vellit sekaisin.

-Se olisi pitänyt ymmärtää sillä tavalla, että se vero jota varten ehkä veroylijäämiä olisi ehkä voitu käyttää poistetaan siis ei tarvita veroylijäämiäkään, ylijohtaja Lasse Arvela Valtiovarainministeriöstä sanoo.

Sarasvuo lupaa maksaa veroja vielä ensi vuonna 500 000 euroa. Uuden lain tultua voimaan vuonna 2005, mies aikoo nostaa osinkoa vain sen verran, ettei veroja tarvitse maksaa lainkaan.

-Mä toimin niin kuin valtioneuvosto on pyytänyt mua toimimaan eli mä nostan sen osuuden mistä mä olen jo kertaalleen maksanut verot, Sarasvuo päättelee.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme