Mainos
Mainos

Hallitus aikoo rajata yliopisto-opintoja ja korottaa opintolainaa

Hallitus on hyväksynyt toimenpideohjelman tutkintojen suorittamiseksi tavoiteajassa.

Luento-opetusta

Hallitus aikoo esittää yliopisto-opintojen rajaamista. Käytännössä opiskelijalla olisi useimmilla aloilla vähintään yhdeksän vuotta aikaa suorittaa viisivuotinen tutkinto.

Rajaus koskisi lukuvuonna 2005-2006 ja sen jälkeen opintonsa aloittavia.

Myös opintolainaan on tulossa muutoksia: lainan kuukausimäärää ehdotetaan nostettavaksi 300 euroon, ja uutena tukimuotona käyttöön otettaisiin opintolainan verovähennys.

Hallitus hyväksyi iltakoulussaan korkeakouluopintojen nopeuttamiseen tähtäävän toimenpideohjelman sisällön ja muutokset opintotukeen. Periaatepäätöstä on määrä käsitellä valtioneuvoston istunnossa 13. toukokuuta. Sen jälkeen opetusministeriö valmistelee asiaa niin, että hallituksen esitykset voidaan antaa eduskunnalle syysistuntokaudella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot