Mainos
Mainos

Hallitus ei hyväksy hedelmöityshoitojen rajoittamista

Hallitus ei aio hyväksyä lakivaliokunnan tekemää rajausta hedelmöityshoidoissa. Oikeusministeri Koskisen mukaan lakiesitys voidaan vetää kokonaan käsittelystä.

Hallitus ei aio hyväksyä eduskunnan lakivaliokunnan tekemää rajausta hedelmöityshoidoissa. Hallitus neuvotteli tilanteesta valtioneuvoston istunnon yhteydessä, ja asiaa käsitellään iltapäivän aikana myös eduskuntaryhmissä.

Oikeusministeri Johannes Koskisen mukaan yksi vaihtoehto on edelleen se, että lakiesitys vedetään pois käsittelystä kokonaan.

-Se on mahdollista, jos tilanne näyttää kovin sekavalta, Koskinen sanoi. Hän arvioi, että hallituksen alkuperäisen esityksen taakse saadaan enemmistö.

Hedelmöityshoidon salliminen yksinäisille naisille ja lesbopareille on kysymys, jossa kansanedustajat saavat äänestää omantuntonsa mukaan.

Lakivaliokunnan enemmistö päätyi kannalle, ettei hedelmöityshoitoja saisi antaa muille kuin heterosuhteessa eläville naisille.

(MTV3)

Kiista hedelmöityslaista kuumensi tunteita niin eduskunnassa kuin sen ulkopuolellakin.

(Kymmenen uutiset 06.02.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot