Mainos
Mainos

Hallitus ei luovu valtiosihteereistä

Valtiovarainministeri Eero Heinäluoman mukaan valtiosihteerit ovat korvaamaton apu muun muassa EU-asioissa.

Hallitus on tyytyväinen nykyiseen valtiosihteerijärjestelmään, eikä kaavaile siihen muutoksia. Voimakkaan kritiikin kohteina olleista valtiosihteereistä käytiin kipakka keskustelu eduskunnan kyselytunnilla.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi katsoo valtiosihteerien vaikeuttaneen virkamiestyötä ja tuoneen kaaoksen ministeriöihin.

- Tunnustaako hallitus nyt, että valtiosihteerijärjestelmä on täysin epäonnistunut ja aiotteko luopua tämän hallituskauden jälkeen valtiosihteerijärjestelmästä? Sasi kysyi.

Järjestelmää joutui puolustamaan pääministeri Matti Vanhasen Kiinan-vierailun vuoksi pääministerin sijaisena valtiovarainministeri Eero Heinäluoma.

- Tämä kaaos, josta edustaja Sasi puhuu, taitaa löytyä lähinnä sieltä puolen penkkejä. Ei ole mitään kaaosta valtionhallinnossa, vakuutti Heinäluoma.

Heinäluoman mukaan valtiosihteerit ovat korvaamaton apu EU-asioissa. Hän muistutti, että vaihtoehto, varaministerijärjestelmä, edellyttäisi perustuslain muutosta ja olisi huomattavasti raskaampi järjestelmä.

Nykyhallituksessa on kymmenen poliittista valtiosihteeriä. Todennäköistä on, että seuraavassa hallituksessa kaikki ministerit saavat omansa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme