Mainos
Mainos

Hallitus ei näytä pääsevän työllisyystavoitteisiinsa

Valtiovarainministeriön julkistaman katsauksen mukaan 100 000 uuden työpaikan tavoitetta tulee kuitenkin lähestyä määrätietoisin toimin.

Hallituksen työllisyystavoite näyttää valtiovarainministeriön tänään julkistaman talouspoliittisen katsauksen mukaan jäävän tavoittamatta.

Muutaman viime vuoden ja tämän kevään talouskehityksen valossa tavoitteena oleva 100 000 uuden työpaikan luominen hallituskaudella on ministeriön arvion mukaan hyvin vaikeaa.

Tavoitteesta ei Suomen 2000-luvun kasvupolitiikan haasteita käsittelevän talouspoliittisen katsauksen mukaan ole syytä luopua ja sitä voidaan lähestyä määrätietoisin toimin. Vaarana on, että työllisyys jatkaa supistumista vielä tämän kevään jälkeenkin.

Katsauksessa arvioidaan, että tarvittavien uudistusten toteuttaminen voi osoittautua vaikeaksi ja päätökset epäsuosituiksi, ja niitä toteutettaessa saatetaan joutua tinkimään yhteiskuntapolitiikan muista päämääristä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme