Mainos
Mainos

Hallitus ei puolla rypäleaseiden täyskieltoa

Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa korostettiin, että Suomi on kuitenkin mukana rypäleaseita käsittelevissä kansainvälisissä neuvotteluissa.

Hallitus ei pidä rypäleaseiden täyskieltoa oikeana ratkaisuna niiden aiheuttamien humanitaaristen haittojen poistamiseksi. Hallituksen kanta tuli selväksi tänään tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa.

Hallitus katsoo tärkeäksi, että rypäleaseiden aiheuttamia humanitaarisia ongelmia käsitellään kansainvälisellä tasolla. Kokouksen yhteisenä linjana oli, että Suomi on mukana helmikuussa alkaneessa rypäleaseita käsittelevässä neuvotteluprosessissa.

Rypäleaseista on tarkoitus neuvotella kansainvälisesti laillinen sitova sopimus. Seuraava kokous järjestetään kuluvan kuun lopussa Perussa. Hallituksen mielestä rajoittamissopimuksella on jyvät mahdollisuudet tulla laajasti hyväksytyksi näitä aseita tuottavien ja käyttävien maiden joukossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot