Mainos
Mainos

Hallitus ei saanut valtuuksia uusiin EU-lainatakauksiin

Eduskunnan suuri valiokunta ei anna hallitukselle valtuuksia uusille lainatakauksille.

Valiokunta hyväksyi äänestyksen jälkeen lausuman, jonka mukaan rahoitusvakauden turvaamisesta tai vakausmekanismista ei voida käytettävien tietojen perusteella päättää huippukokouksessa.

Valtioneuvosto ei ole vielä pyytänyt valtuuksia takauksien kasvattamiseksi. Jos tilanne muuttuu, suuri valiokunta edellyttää, että se saa mahdollisuuden lausua kantansa ennen asian päättämistä EU-tasolla.

Suuri valiokunta kuuli EU-huippukokoukseen lähtevää Mari Kiviniemeä (kesk). Pääministeri selvitti, että huomisessa huippukokouksessa ei tehdä vielä päätöksiä takausvastuiden nostamisesta.

Päätöksiä on luvassa vasta maaliskuun lopulla pidettävästä Eurooppa-neuvostosta. Suomi joutuu kuitenkin jättämään niihin varauman eduskuntavaalien vuoksi.

Kiviniemen mukaan nykyistä eduskuntaa ei tarvitse ennen vaaleja kutsua koolle asiassa, koska päätökset jäävät seuraavalle eduskunnalle. Suuri valiokunta sen sijaan kokoontuu ennen vaalejakin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme