Mainos
Mainos

Hallitus eripurainen alkoholimainonnan rajoittamisesta

Hallitus on yhä erimielinen siitä, miten alkoholin mainontaa pitäisi rajoittaa. Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) vie oman ehdotuksensa koko hallituksen käsittelyyn ensi viikolla.

Risikon ehdotuksessa lakiin kirjattaisiin uusia keinoja, joilla pyritään lopettamaan lapsiin ja nuoriin kohdistuva alkoholin mainonta.

Lisäksi tv-mainontaa rajoitettaisiin hieman lisää. Alkoholia saisi mainostaa vasta kello 23:n jälkeen, kun rajana on nyt kello 21. Sama kielto koskisi radioita.

Alkoholimainonnan tiukentamista on jarruttanut päähallituspuolueiden kiista. Keskusta on ajanut mallia, jossa mielikuvilla mainostaminen kiellettäisiin kokonaan ja mainoksissa saisi kertoa vain tuotetietoja.

Risikon mielestä keskustan ajama rajoitus ei sekään lopettaisi alkoholin mainostamista mielikuvilla.

- Ainoa, joka kieltää mielikuvamarkkinoinnin, on totaalikielto, ja siihen ei ainakaan tässä vaiheessa olla menossa, Risikko sanoi tiedotustilaisuudessaan.

Risikko ei rohjennut uskoa, että hänen mallilleen löytyisi koko hallituksen tuki.

(MTV3 - STT)

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 24.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme