Mainos
Mainos

Hallitus esittää huippuvirkamiesten kierrätystä

Hallituksen esityksen mukaan ministeriöiden huippuvirkamiehet nimitettäisiin viideksi vuodeksi, jonka jälkeen he pääsääntöisesti siirtyisivät toisiin tehtäviin.

Eduskunta saa viimein käsiteltäväkseen hallituksen esityksen valtion johtavien virkamiesten kierrättämisestä. Valtioneuvosto hyväksyi esityksen osaltaan, ja se on tarkoitus antaa eduskunnalle ensi viikolla.

Hallituksen esityksen mukaan ministeriöiden huippuvirkamiehet kuten kansliapäälliköt, alivaltiosihteerit ja virastopäälliköt nimitettäisiin viideksi vuodeksi. Sen jälkeen he olisivat pääsääntöisesti velvollisia siirtymään toisiin tehtäviin. Määräaikaa voitaisiin kuitenkin myös jatkaa toisella viiden vuoden kaudella ja pidempäänkin.

Esitys ehti herättää jonkin verran epäluuloja hallituksen käsittelyssä. Vielä muutama viikko sitten lakiesitys tyssäsi ulkoministeri Erkki Tuomiojaan, joka pyysi asiakirjat haltuunsa, vaikkei uudistus koske hänen ministeriötään.

Myös oikeuskansleri Paavo Nikula on suhtautunut esitykseen varauksellisesti ja piti lausunnossaan erillislain vaatimaa uudistusta sisällöllisesti ja rakenteellisesti varsin pitkälle menevänä.

Oikeuskansleri katsoi, että vaihtoehtona pitäisi selvittää nykylain pohjalta tehtävää remonttia. Hän ilmoitti myös kannattavansa esitettyä uudistusta hajautetumpaa mallia, jos uudistus kuitenkin toteutetaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot