Mainos
Mainos

Hallitus esittää muutoksia taksitoimintaan

Liikenne- ja viestintäministeriön esittämällä taksiliikennelain muutoksella halutaan parantaa kuluttajansuojaa ja turvallisuutta.

Tapahtumien taustalla on niin sanottujen maxi-taksien toiminta, jotka harjoittivat taksitoimintaa paketti- ja kuorma-autoilla pääkaupunkiseudulla keväästä 2009 lähtien. Ajoneuvot ovat käyttäneet harhaanjohtavasti hyväkseen taksiasemia ja taksin tunnuksia, kuten kattokilpiä. Taksinkuljettajien ammattitaito ei myöskään ole ollut selvää.

Lainmuutoksella halutaan, että paketti- tai kuorma-autolla harjoitettava ammattimainen henkilöiden kuljetus kielletään. Samoin matkustajat voisivat varmistua siitä, että kuljettaja on ammattitaitoinen. Taksiliikenteen harjoittaminen vaatisi siis edelleen liikenneluvan ja taksinkuljettajan ajoluvan. Taksina voitaisiin pitää vain henkilöautoa, joka on rekisteröity korkeintaan kahdeksalle henkilölle.

Lakiehdotuksen jälkeen henkilökuljetuksia voitaisiin hoitaa vain rajoitetusti esimerkiksi huonekalujen kotiinkuljetuksen yhteydessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot