Mainos
Mainos

Hallitus haluaa arvioida ay-jäsenmaksujen käyttöä poliittiseen tukeen

Hallitus pitää perusteltuna arvioida verovähennyskelpoisten jäsenmaksujen käyttöä poliittisen toiminnan rahoittamiseen. Vaalirahoituksesta annettavassa tiedonannossa korostetaan, että hallitus ei kuitenkaan aio puuttua ay-maksujen verovähennysoikeuteen.

Elinkeinoelämän vaalirahoitusta hallitus pitää yhtä huonona tai hyvänä kuin suurten ammattijärjestöjen. Vaalityötä saa avustaa, hallitus korostaa.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) esittelee tiedonannon eduskunnalle kello 14 alkavassa täysistunnossa. Vanhanen on vaatinut Yleä kertomaan faktoja hänen saamikseen väitetyistä rakennustarvikkeista ennen istuntoa.

Tiedonannossa ei puututa vaali- ja puoluerahoituksesta esille tulleisiin yksityiskohtiin. Hallitus katsoo, että päivänvaloon on tullut ongelmia, jotka koskettavat laajasti koko poliittista järjestelmää.

Hallitus pitää ongelmallisena SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen esitystä kaiken ulkopuolisen taloudellisen tuen kieltämisestä puolueilta. Se johtaisi paineisiin nostaa puoluetukea ja lisäisi vaatimuksia kunnallisen puoluetuen käyttöönottamisesta, hallitus arvioi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme