Mainos
Mainos

Hallitus haluaa säilyttää alkoholin tuontirajoitukset

Suomen hallitus pyrkii pitämään kiinni alkoholin tuontirajoituksista mahdollisimman pitkään. Tuontirajoitukset ovat esillä tänään Brysselissä, kun valtiovarainministeri Sauli Niinistö tapaa vero- ja kilpailukomissaari Mario Montin.

Suomi sai Euroopan Unionin liittymissopimuksessa poikkeusluvan alkoholituliaisten rajoittamiseen tämän vuoden loppuun saakka. Suomalaiset saavat tuoda huomattavasti alkoholia ulkomaanmatkoilta, kuin normaalit tuontirajoitukset muiden EU-maiden kansalaisille sallivat.

Nyt esille on noussut EU:n suunnitelma lopettaa alkoholin tuontirajoitukset kolmen vuoden siirtymäkauden aikana. Suomen kanssa rajoitusten puolesta kamppailevat ainoastaan Ruotsi ja Tanska.

Valtionvarainministeri Sauli Niinistö pitää kiinni hallituksen rajoituksia puolustavasta kannasta. Hänen mielestään pelissä ovat sekä valtion verotulot että perinteinen suomalainen alkoholipolitiikka.
Niinistön mukaan syksyn aikana arvioidaan, miten asiassa edetään. Yhtenä mahdollisuutena on asian vieminen EU:n tuomioistuimen ratkaistavaksi, jolloin tuontirajoitukset säilyisivät käsittelyn ajan, mutta saattavat tuomioistuimen niin katsoessa poistua kertaheitolla parin vuoden kuluessa.
(MTV3/Huomenta Suomi)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme