Mainos
Mainos

Hallitus hyväksyi kuntauudistusehdotuksen

Yhteistyöselvityksiin aiotaan osoittaa noin sata kuntaa tai kaupunkia.

Hallitus on hyväksynyt ehdotuksen kuntauudistuksesta. Pitkään valmistellulla kuntauudistuksella aiotaan paimentaa ja painostaa kuntia yhteistyöhön. Pääkaupunkiseudulle ja 16 maakuntakeskukselle ympäryskuntineen esitetään velvoitetta parantaa yhteistyötään. Kaikkiaan noin sata kuntaa velvoitetaan yhteistyöhön maankäytössä, asumisessa ja liikenteessä, mutta pakkoliitoksia ei toistaiseksi tule.

Valtioneuvosto hyväksyi uudistusta ohjaavan lakiesityksen tänään.

Hallituspuolueiden viime kiistat koskivat sitä, mitä ympäryskuntia yhteistyövelvoitteen piiriin otetaan. SDP mieli pitkää, keskusta lyhyttä listaa.

Esityksessä linjataan myös vähimmäisasukasluvut perusterveydenhuollosta vastaaville alueille. Pienet kunnat voivat joko liittyä yhteen tai hoitaa palveluja yhteistoiminta-alueina. Kuntaliitoksille esitetään sitä isompia avustuksia, mitä nopeammin kunnat yhdistyvät ja mitä useampia kuntia mukana on.

Kuntaministeri Hannes Manninen arvioi kuntien määrän vähenevän noin sadalla vuoteen 2013 mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme