Mainos
Mainos

Hallitus hyväksyi lakiesityksen vaalirahoituksesta

Hallitus on hyväksynyt istunnossaan vaalirahoitusta koskevan lakiesityksen. Uudistuksella pyritään mm rajoittamaan vaalikampanjoiden kulujen kasvua.

Yksi tukija saisi antaa ehdokkaalle tukea kunnallisvaaleissa enintään 3 000 euron, eduskuntavaaleissa 6 000 euron ja europarlamenttivaaleissa 10 000 euron arvosta. Rajoitukset eivät kuitenkaan koskisi puolueen rekisteröidyn yhdistyksen antamaa tukea.

Erikseen tulisi ilmoittaa yksittäinen tuki ja sen antaja, jos tuen arvo on kunnallisvaaleissa yli 800 euroa, eduskuntavaaleissa yli 1 500 euroa sekä presidentinvaalissa ja europarlamenttivaaleissa yli 2 000 euroa. Jos tuki on annettu vastikkeellisesti eli esimerkiksi tavaroita tai palveluita ostamalla, ilmoitettaisiin vain tuen nettoarvo.

Ehdokkaan vaalikampanjan kuluiksi katsottaisiin ne, jotka ovat aiheutuneet ajalla kuusi kuukautta ennen vaalipäivää ja kaksi viikkoa vaalipäivän jälkeen. Kulut tulisi ilmoittaa yhteensä sekä eriteltyinä mm. mainontaan eri viestintävälineissä.

Esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle presidentin esittelyssä 27. helmikuuta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot