Mainos
Mainos

Hallitus ja oppositio ottivat yhteen budjetista

Eduskunta on aloittanut valtion ensi vuoden budjetin lopullisen käsittelyn. Valmiiksi talousarvion on tarkoitus tulla perjantaina.

Hallitus ja oppositio ottivat tänään voimakkaasti yhteen eduskunnassa. Opposition mukaan hallituksen elvytys on liian vähäistä ja myöhässä. Myös valtion tuottavuusohjelmaa vaadittiin pysäytettäväksi ja veronalennuksia kohdistettavaksi köyhimmille.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) puolestaan syytti vasemmisto-opposition näkemyksiä perusteettomiksi.

Katainen korosti yritysrahoituksen saatavuuden olevan olennaisin kysymys. Se on hänen mukaansa hoitoa itse sairauteen, kun muussa elvytyksessä on kyse oireiden helpottamisesta.

Monet opposition edustajat peräsivät Kataiselta, miksi seuraava elvytyspaketti tuodaan lisäbudjettina eduskuntaan vasta helmikuussa eikä jo nyt. Katainen selvitti, että taloustilanteesta saadaan jo pian entistä tarkempaa tietoa. Tulossa olevan elvytyspaketin suuruusluokkaa Katainen ei valottanut. Hän sanoi nyt, ettei edes tiedä paketin kokoa.

Aiemmin ministeri on puhunut enintään sadan miljoonan suuruusluokasta. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen tulkitsi nyt Kataisen puheita niin, että paketista onkin tulossa selvästi aiempia kaavailuja suurempi, ehkäpä jopa SDP:n esittämää miljardin kokoluokkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme