Mainos
Mainos

Hallitus ja presidentti ottavat kantaa NRF-joukkoihin tällä viikolla

Presidentti Tarja Halosen ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan (utva) on tarkoitus ottaa kantaa Suomen osallistumiseen Naton nopean toiminnan joukkoihin (NRF) tämän viikon perjantaina. Utvan päätöksen jälkeen eduskunnalle annetaan selonteko Suomen mukaanmenosta NRF-joukkoihin.

Suomen linjausta NRF-joukkoihin on lupailtu kevättalvella.

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) on koko ajan toivonut Suomelta myönteistä ratkaisua NRF-joukkoihin. Hän on pitänyt sitä luontevana jatkona suomalaiselle rauhanturvaamisperinteelle.

Myös oppositiosta on tullut tukea NRF-joukkoihin menolle, joskin kriittisiä puheenvuoroja on esitetty erityisesti vasemmistoliitosta.

NRF-joukot koostuvat maa-, ilma- ja merivoimista sekä erikoisjoukoista. Täydessä valmiudessa joukkojen vahvuus on 25 000 henkilöä. Joukot on määrä saada kriisipesäkkeisiin tai evakuointitehtäviin viidessä päivässä. Niitä voidaan käyttää myös katastrofiapuun tai terrorismin torjuntaan.

Sotilasliitto Naton neuvosto päättää, minne joukot määrätään. Niiden toiminta-alueena on koko maailma.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme