Mainos
Mainos

Hallitus käsittelee huomenna kokoomuksen vaalimaa valinnanvapauden aikataulutusta

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan hallituksen reformiministeriryhmä kuulee huomenna virkamiehiä, millaisia ehdotuksia heillä on soten valinnanvapauden uudenlaisesta vaiheistuksesta.

Uudistuksen projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti sanoo Kuntalehdelle, että lakiin tehdään muutoksia liittyen muun muassa valinnanvapauden aikatauluihin, maakuntien palvelutarjonnan varmistamiseen ja yhdenvertaisuuteen.

Suomen Kuvalehdessä keskeiset sote-virkamiehet esittävät jopa valinnanvapausmallin lykkäämistä, koska aikataulu on epärealistinen.

– En ota tähän kantaa ennen kuin kuulen heidän kommenttinsa, Risikko sanoo.

Sisäministeri Risikon mukaan aikatauluasia ei ole uusi.

– Tästä on puhuttu, että (valinnanvapauden) aikataulu on tiukka ja se on yksi niistä kriittisistä pisteistä tässä. Siellä on muutamia muitakin kohtia, mitä virkamiehet työstää, Risikko sanoo.

Kokoomus on sanonut, ettei se hyväksy maakuntauudistusta ilman valinnanvapautta. 

– Korostan, että tämä on kokonaisuus, jos tästä joku palikka siirtyy niin siirtyy kaikki, Risikko sanoo.

– Ennen joulua ollaan sovittu, että valinnanvapaus tulee voimaan. Mutta mitkä työkalut sitten tulevat askeltaen voimaan, siitä on keskusteltu.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme