Mainos
Mainos

Hallitus kasvattanut suosiotaan

Kansalaisten tyytyväisyys hallitusta kohtaan on kasvanut lievästi alkuvuoden aikana. Sanomalehti Kalevan mielipidetutkimuksen mukaan 39 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä hallituksen toimintaan. Tyytymättömiä kyselyyn vastanneista oli 23 prosenttia ja neutraalisti hallitukseen suhtautui 35 prosenttia vastaajista. Kantaansa ei osannut sanoa kolme prosenttia kyselyyn osallistuneista.

Kansalaisten tyytyväisyys on kasvanut edellisestä joulukuussa tehdystä kyselystä kolme prosenttiyksikköä. Samaan aikaan tyytymättömyys hallitusta kohtaan on vähentynyt kahdella prosenttiyksiköllä. Vähiten hallitukseen luottivat viljelijät, joista 62 prosenttia vastasi olevansa tyytymättömiä. Vastanneista viljelijöistä tyytyväisiä hallitukseen oli vain 8 prosenttia. Vajaa kolmannes suhtautui hallitukseen neutraalisti.

Lipposen kannatus laskussa

Hallituksen päämiehen, pääministeri Paavo Lipposen kannatus on sen sijaan vähentynyt joulukuun jälkeen. Kyselyn mukaan Lipposen toimintaan tyytyväisiä löytyy 30 prosenttia kansalaisista. Tyytymättömiä Lipposeen oli 40 prosenttia vastaajista. Neutraalisti pääministeriin suhtautui 24 prosenttia ja kuusi prosenttia vastaajista ei osannut sanoa mielipidettään. Lipposen kannatus on vähentynyt edellisestä kyselystä neljä prosenttiyksikköä.

Suomen Gallup kysyi mielipidettä vajaalta tuhannelta suomalaiselta. Mittauksen virhemarginaali on kolme prosenttia suuntaan tai toiseen.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot