Mainos
Mainos

Hallitus kiistelee kansliapäälliköstä

Uusi hallitus on joutunut ensimmäiseen todelliseen riitaan. Riita koskee sisäministeriön kansliapäällikön viran täyttämistä.

Pääministeri Matti Vanhasen johtamalla hallituksella on edessään ensimmäinen varsinainen riita. Keskusta ei hyväksy lainkaan sosiaalidemokraattisen sisäministerin Kari Rajamäen ehdokasta sisäministeriön uudeksi kansliapäälliköksi.

Rajamäki ehdottaa kansliapäälliköksi Väestörekisterikeskuksen ylijohtajaa Ritva Viljasta (kuvassa), jota pidetään sosiaalidemokraattina. Keskusta taas haluaa paikalle Suomen kuntaliiton keskustalaisen varatoimitusjohtajan Timo Kietäväisen.

Rajamäki tuo esityksenä huomenna valtioneuvoston istuntoon. Oletettavaa on, ettei nimityskiista selviä ainakaan ensimmäisellä kerralla. Mahdollista on, että jossain vaiheessa asiasta joudutaan äänestämään, ellei neuvotteluilla päästä ratkaisuun. Hallitus kuitenkin pyrkii luonnollisesti välttämään äänestysratkaisua. Lopulta kansliapäällikön nimittää tasavallan presidentti.

Rajamäki ei halunnut tänään puuttua julkisuudessa mitenkään nimityskeskusteluun. Hänen lähipiiristään kuitenkin korostettiin, että kansliapäällikön valinnassa on haluttu ensisijaisesti ottaa huomioon pätevyys.

Viljanen on kiistämättä varsin pätevä tehtävään, ja tuskin keskustassakaan tätä kiistetään. Hän on johtamiskyvyillään saanut aikaan paljon järkeviä muutoksia Väestörekisterikeskuksessa, ja hän tuntee hyvin myös sisäministeriön. Koulutukseltaan Viljanen on sekä oikeustieteen kandidaatti että valtiotieteen maisteri.

Keskustan kannalta hämmentävää on, että psen oma ykkösehdokas ei ole Rajamäen listalla viiden ansioituneimman ehdokkaan listalla.

Kansliapäällikön virka tuli auki, kun edellinen kansliapäällikkö, kokoomuksen Kari Häkämies joutui eroamaan virasta pahoinpitelyepäilyjen vuoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme