Mainos
Mainos

Hallitus kiristää huumepolitiikkaa

Nuorison asenteet huumeisiin muuttuivat viime vuosikymmenen aikana entistä myönteisimmiksi ja huumausainerikosten määrä nelinkertaistui. Yksin viime vuonna huumausainerikokset kasvoivat viidenneksellä. Joka viides nuori on vähintäänkin kokeillut kannabistuotteita.

Hallituksen periaatteellisesti hyväksymä huumeiden vastainen toimenpideohjelma lähtee liikkeelle valistuksesta, ennaltaehkäisystä ja kenttätyön tehostamisesta. Huumeet ovat tuoneet maahan kansainvälistä rikollisuutta. Suomessa arvellaan toimivan nyt kaikkiaan yli 20 rikollisliigaa. Huumeiden käyttö jää nykyisin erityisperustein usein myös rankaisematta. Siihen halutaankin muutos mm. sakottamalla huumeiden käyttäjiä.

Oikeusministeri Johannes Koskisen mukaan kyse ei ole rangaistyskäytännön koventamisesta, vaan enemmänkin tasapuolistamisesta. Mikäli hallitus hyväksyy myös ministeriöiden määrärahaesityksen, niin ohjelma tuo kahden vuoden aikana huumeiden vastaiseen työhön lisää rahaa yli 50 miljoonaa ja kymmeniä uusia huumetyöhön keskittyviä poliiseja.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot