Mainos
Mainos

Hallitus kohentaa vähävaraisimpien asemaa

Sosiaali- ja terveysministeri esitti eduskunnassa hallituksen vastauksen välikysymykseen, jossa syytettiin hallituksen talouspolitiikkaa eriarvoisuuden lisäämisestä.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre lupaa hallituksen tekevän kehysriihessä ja ensi vuoden budjettiesityksessä lisää esityksiä kaikkein vähävaraisimpien kansalaisten elämäntilanteen helpottamiseksi.

Esitykset liittyvät hänen mukaansa nykyisten tukijärjestelmien toimeenpanon parantamiseen sekä lapsia, nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä koskevien tukien uudistamiseen. Lisävoimavarat, joita kehysneuvotteluissa on käytettävissä, suunnataan Mönkäreen mukaan kaikkein vähävaraisempien aseman kohentamiseen.

Mönkäre esitti eduskunnassa hallituksen vastauksen vasemmistoliiton aloitteesta tehtyyn välikysymykseen. Siinä syytettiin hallituksen talouspolitiikkaa eriarvoisuuden ja köyhyyden lisäämisestä. Mönkäreen mukaan hallituksen tekemät veroratkaisut eivät ole syrjäytymisen syy. Niiden tarkoituksena on ollut talouskasvun ja työllisyyden lisääminen.

Hallitus myönsi vastauksessaan, ettei köyhyysrajan alapuolella elävien lapsiperheiden määrä ole vähentynyt. Erityisesti monilapsisten perheiden köyhyys on päinvastoin lisääntynyt ja lastensuojelun avohoidon piirissä olevien lasten määrä kasvanut.

Lähes koko vuoden toimeentulotukea saaneiden kotitalouksien osuus toimentulotuen saajista on viime vuosina pysynyt noin 25 prosentin paikkeilla. Suurin tukea saava ryhmä ovat yksinäiset henkilöt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot