Mainos

Hallitus luottaa alueellistamisessa eläköitymiseen

Toistaiseksi on tehty päätös 3200 työpaikan siirtämisestä pääkaupunkiseudulta muualle. Toteutuneita siirtoja on noin puolet tästä.

Hallitus luottaa siihen, että suurten ikäluokkien eläköityminen helpottaa valtionhallinnon alueellistamistavoitteen saavuttamisessa. Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen (kesk.) mielestä eläköitymistä kannattaa hyödyntää, kun tavoitteena on työpaikkojen, ei ihmisten siirtäminen.

Hallitus linjasi tänään iltakoulussaan alueellistamisen jatkotyötä. Mihinkään yksityiskohtiin ei tässä vaiheessa puututtu. Kiviniemen mukaan yksityiskohtia käsiteltiin vain vitsailumielessä.

Alueellistamisen koordinaatioryhmä laatii kokonaissuunnitelman alueellistamisesta. Sitä varten ministeriöt selvittävät yhteistyössä työryhmän kanssa omien toimintojensa alueellistamismahdollisuuksia. Ministeriöillä on nyt aikaa maaliskuun loppuun saakka antaa selvitykset omista suunnitelmistaan. Toimintojen sijoittamisselvitykset tehdään ensi vuoden loppuun mennessä.

Aiemmat alueellistamiset ovat painottuneet Etelä- ja Länsi-Suomeen. Hallitusohjelman mukaisesti hallitus aikoo panostaa sen puolesta, että työpaikkoja siirretään aiempaa tasaisemmin eri puolille maata.

Koko valtionhallinnon alueellistamisprosessi alkoi seitsemän vuotta sitten. Tavoitteena on, että 4000-8000 työpaikan siirtämisestä olisi tehty päätös vuoteen 2011 mennessä. Tavoitteen pitäisi olla toteutunut vuoteen 2015 mennessä.

Tekemistä alalla riittää vielä paljon. Nyt on päästy siihen, että 3200 työpaikan siirtämisestä pääkaupunkiseudulta muualle on tehty päätös. Toteutuneita siirtoja on noin puolet tästä.

Mutta onko 8000 työpaikan siirtämistavoite utopistinen? Kiviniemi korosti iltakoulun jälkeen, että ei tätä lukua ole mistään hatusta vedetty.

Hallitus lupaa tehdä kaikki alueellistamisselvitykset yhteistyössä henkilöstön kanssa. Samaten valtiontalouden kehyspäätöksen mukaisesti alueellistamisen siirtymäkauden järjestelyjä tuetaan taloudellisesti. Lisäksi niiden alueellistamishankkeiden aloittamiseen, jotka toteuttavat valtion tuottavuusohjelman tavoitteita, osoitetaan tuottavuushankkeisiin tarkoitettua rahoitusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot