Mainos
Mainos

Hallitus lupaa työllistää nuoret

Suomessa on lähes 55 000 nuorta ilman työtä. Työ- ja elinkeinoministeriön arvion mukaan 40 000 nuorella on pelkkä peruskoulutuspohja, mitä pidetään syrjäytymisvaarana.

Hallitus asetti tänään työryhmän nuorien kouluttamisen- ja työllistämisen puolesta. Tänään toimintansa aloittanut Nuorten yhteiskuntatakuu -työryhmä lupaa jokaiselle alle 25-vuotiaalle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle työ- harjoittelu- tai opiskelupaikan viimeistään kolme kuukauden kuluessa työttömäksi joutumisesta.

Työryhmän yritys tulee tarpeeseen. Suomessa on lähes 55 000 työtöntä alle 29-vuotiasta. Alle 25-vuotiaita heistä on reilu 30 000. Tilastot tarkoittavat sitä, että jo alle 25-vuotiaista nuorista useampi kuin joka kymmenes on työtön.

Hallitus on korvamerkinnyt nuorille 60 miljoonaa euroa lisärahaa vuosittain. Työryhmä julkistaa toimintasuunnitelmansa ensi vuoden helmikuussa.

Katso Mari Karppisen juttu (Seitsemän uutiset 26.9.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot