Mainos
Mainos

Hallitus pääsi sopuun hedelmöityshoidoista

Yksinäisille naisille ja lesbopareille ollaan suomassa periaatteessa mahdollisuus hedelmöityshoitoihin.

Käytännössä käytäntöä voi rajoittaa kuitenkin sukusolun luovuttajan joutuminen mahdollisesti myös elatusvelvolliseksi. Vastoin äidin ja lapsen tahtoa biologinen isä ei voisi kuitenkaan isyyttään tunnustaa.

Hallitus on päässyt vihdoin sopuun parikymmentä vuotta valmistellusta laista sukusolujen ja alkioiden käytöstä hedelmöityshoidoissa. Samassa yhteydessä on sovittu isyyslain muuttamisesta. Lakiesitys annettiin eduskunnalle tänään. Sijaissynnyttäjän käyttö ei lakiesityksen mukaan olisi sallittua enää Suomessakaan eli hedelmöityshoitoa ei saisi antaa naiselle, joka aikoo luopua lapsesta synnytyksen jälkeen.

Lapsen oikeus tietää biologinen isänsä 18 vuotta täytettyään sujuu helposti, jos sukusolun luovuttaja on antanut siihen suostumuksensa. Jos suostumusta ei ole, lapsi voi saada jäljennöksen luovuttajan itsensä laatimasta henkilökuvasta ja henkilöys selviäisi viimeistään, kun isän kuolemasta on kulunut vuosi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot