Mainos
Mainos

Hallitus peruu ansiopäivärahojen leikkauksen

Hallitus aikoo korjata kiistaa herättänyttä työttömyysturvalakia, joka olisi leikannut monilta ansiosidonnaisia työttömyysturva- ja sairauspäivärahoja. Asiasta kerrottiin samalla, kun työmarkkinajärjestöt julkistivat tänään ns. puskurineuvottelujensa tuloksen. Ratkaisu on tarkoitus vahvistaa huomenna hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

Valtiosihteeri Raimo Sailaksen mukaan muutos turvaa sen, että kenenkään työttömyyspäiväraha ei alene. Muutos on hallituksen vastaantulo palkansaajajärjestöille, jotka ovat vaatineet ansiopäivärahoihin tulossa olevan leikkauksen peruuttamista. Vastaantulollaan hallitus tekee tietä tulosovun löytymiselle.

Hallituksen alkuperäinen esitys olisi johtanut useimmilla pieni- ja keskituloisilla 0,6-1,8 markan leikkauksiin päivärahoissa. Sailaksen mukaan hallituksen alustavasti sopima ratkaisu tekee budjettiesitykseen 80 miljoonan markan loven. Sen täyttämisestä hallitus päättää myöhemmin.

Sailaksen mukaan budjetti paikataan "todennäköisesti tavalla, joka ei millään tavalla koske työmarkkinajärjestöjä". Tämä merkitsee sitä, että hallitus ei ole hakemassa vastaavia säästöjä muualta työttömyysturvan piiristä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme