Mainos
Mainos

Hallitus pitää polttoaineveron ennallaan

Hallituksen mukaan polttoaineveroon ei tule muutoksia. Bensiinin hinta on ollut tänään jo laskusuunnassa.

Hallitus on päättänyt pitää polttoaineveron ennallaan. Pääministeri Matti Vanhanen perusteli eduskunnan kyselytunnilla päätöstä sillä, että Suomi on sitoutunut yhdessä muiden EU-maiden kanssa pitämään kiinni nykyisestä polttoaineveron tasosta.

Kokoomus kovisteli hallitusta kyselytunnilla bensaverotuksesta, ja harkitsee välikysymyksen jättämistä asiasta.

Viimeisetkin bensa-asemat laskevat hintojaan tänään, seuraava muutos suositushintoihin on odotettavissa aikaisintaan ensi viikon alussa.

Valtioneuvosto vahvisti tänään odotetusti, että öljyn varmuusvarastot otetaan käyttöön ja niistä myydään öljyä markkinoille.

Hinnat laskusuunnassa

Bensiinin hinta on osoittanut jo tämän päivän aikana laskusuuntaa. Esimerkiksi Neste alensi bensiinin hintaa noin kymmenellä sentillä ja myös muut asemat pudottivat hintojaan.

Polttoaine.net -internetsivuston mukaan iltapäivällä kello 15 aikaan 95 maksoi eri puolilla maata noin 1,359 euroa litralta. Halvimmalla tankattiin Kokemäellä, missä ysivitoslitra irtosi 1,329 eurolla. 98 puolestaan oli edullisinta Vaasassa ja Kotkassa, missä litrahinta oli 1,369 euroa. Kotkassa saatiin myös halvinta dieseliä, 1,019 euroa litra.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 08.09.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme