Mainos
Mainos

Hallitus pohti työllistämiskonsteja työllisyysseminaarissa

Opiskelijoita aiotaan patistaa työelämään nykyistä nopeammin. Hallitus pyrkii näin pidentämään suomalaisten työuraa ja samalla kohottamaan työllisyysastetta.

-

Pääministeri Matti Vanhasen koolle kutsumassa seminaarissa käsiteltiin muitakin työllistämiskonsteja, mutta niistä ei oltu yhtä yksimielisiä. Hallitus kuitenkin jatkaa uudistusten valmistelua.

Taas on yksi työllisyysseminaari pidetty. Odotukset olivat korkealla, mutta tulos tuttu. Osapuolet pysyivät poteroissaan, esittivät omia näkemyksiään ja olivat kohteliaita.

- Laidasta laitaan käytiin läpi tämä rakennetyöttömyys, syitä ja myös keinoja, että minusta tämä päivä puolusti paikkaansa. Toki mitään aivan uutta pyörää ei keksitty, mutta ehkä jotain uutta kuitenkin, sanoo toimitusjohtaja Jussi Järventaus Suomen yrittäjistä.

- Mielenkiintoinen keskustelu, joista sitten toivottavasti myös toteutuu monia hyviä asioita, jotta työllisyysasteen nostamisessa päästään eteenpäin, toteaa johtaja Seppo Riski Teollisuus- ja työnantajista.

Käytännössä työuran pidentäminen alkaa opiskelijoista. Hallitus aikoo jo ensi keväänä tehdä ratkaisuja, joilla opiskeluaikojen toivotaan lyhentyvän. Muutoksia tulee sekä opintotukeen, että opintojen järjestämiseen.

- Tässä opiskelupään osalta sekä valmius valmistelujen suhteen, että myös tahto päätöksentekoon on, luonnehdin sitä tuolla äsken, hyvä ja halu tehdä uudistuksia on suuri, sanoo pääministeri Matti Vanhanen.

Hallituksen tavoitteena on myös ikääntyvien parempi työllisyys, sekä rakennetyöttömyyden vähentäminen. Mutta tässä törmätäänkin jo vanhoihin riitoihin eläkeputkesta ja tuloloukuista.

Esitysten valmistelemiseksi hallitus käy vuoropuhelua myös kaikkien järjestöjen kanssa opiskelijajärjestöistä työmarkkinajärjestöihin asti. Esitysten on määrä valmistua ensi keväänä, jolloin ratkennee koko työllisyyspaketin kohtalo. Ja ainakaan vielä, hallitus ei ole luopunut sadan tuhannen uuden työpaikan tavoitteestaan.

-Tavoitteesta on pidettävä kiinni, jos haluamme että sen luontoinen hyvinvointiyhteiskunta ja rahoituspohja joka meillä on , säilyy, samalla kun suomalaiset ikääntyvät, Vanhanen jatkaa.

Juuri nyt tuo hallituksen työllisyystavoite näyttää haaveelta, sillä työttömyys pahenee koko ajan. Ja jos hallituksen työllisyyskonstit jäävät tuohon opintoaikojen lyhentämiseen, niin ei näytä jatkokaan hyvältä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme