Mainos
Mainos

Hallitus pohtii kihlakuntien lakkauttamista

Tekeillä olevassa valtionhallintoa koskevassa selonteossa pohditaan vaihtoehtoisesti joko kihlakuntien täydellistä lakkauttamista tai niiden määrän puolittamista.

Hallitus harkitsee kihlakuntien lakkauttamista. Kihlakuntia pidetään liian pieninä yksiköinä.

Kihlakuntien toiminnan täydellisen lopettamisen vahtoehtona on, että niiden määrä karsitaan alle puoleen nykyisestä. Lakkautussuunnitelmat käyvät ilmi valmisteilla olevasta valtionhallinnon kehittämistä koskevasta selonteosta. Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Kihlakunnanvirastot itse pitävät nykyistä kihlakuntajakoa hyvänä. Sisäministeriö, oikeusministeriö, valtakunnansyyttäjävirasto ja lääninhallitukset pitävä kihlakuntia liian pieninä yksikköinä. Kihlakuntia on nykyisin 90 ja ne toimivat pääosin lääninhallituksen ja sisäministeriön alaisuudessa.

Valtion paikallishallinnossa tehtiin remontti vuonna 1996, kun nimismiesjärjestelmästä luovuttiin ja syyttäjän, poliisin, maistraatin sekä ulosoton työtehtävät liitettiin kihlakuntien alaisuuteen.

Kihlakuntauudistuksen ajankohta on vielä avoin. Myös eduskunta pui vielä asiaa sen jälkeen, kun valtionhallintoa koskeva selonteko on saatu muokattua lopulliseen muotoonsa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot