Mainos
Mainos

Hallitus pui aamulla eläinlääketieteellisen asiaa

Hallitus käsittelee keskiviikkona tavanomaisen iltakoulun korvaavassa "aamukoulussaan" eläinlääketieteellisen tiedekunnan kiisteltyä sijoituspaikkaa ja turvapaikkamenettelyn nopeuttamista.

Helsinkiläistiedekunnan mahdollista siirtoa Kuopion yliopistoon piti pohtia jo joulun alla, mutta tuolloin pääministeri Paavo Lipponen lykkäsi käsittelyä ajanpuutteeseen vedoten. Lipposen esiin tuoma siirtoajatus on herättänyt runsaasti vastustusta niin tiedekunnassa kuin pääkaupunkiseudulla yleensäkin. Vaihtoehtona voi olla Itä-Suomen yliopistojen muu kehittäminen.

Kuopiossa, Joensuussa ja Lappeenrannassa ollaan kiinnostuneita mm. opiskelupaikkojen tuntuvasta lisäämisestä, pk-yrittäjyyteen liittyvästä kauppatieteellisestä koulutuksesta, tietotekniikan opetuksesta sekä metsäalan tutkimuksen ja koulutuksen kehittämisestä. Turvapaikkamenettelyn nopeuttamisesta keskustellaan asiaa pohtineen ministeriryhmän luonnoksen pohjalta. Varmuutta ei ole, päästäänkö jo tässä vaiheessa ratkaisuun lainsäädäntöön esitettävistä muutoksista.

Luonnoksessa lähdetään tiettävästi siitä, että käännyttämispäätös voitaisiin panna täytäntöön heti. Ulkomaalaisvirasto voisi arvioida, onko se maa turvallinen, josta hakija on alun perin lähtenyt. Tavoitteena on myös estää maassa oleskelun aiheeton pitkittäminen vaikeuttamalla lupahakemusten uudistamista. Tarkoituksena on, että kielteisen päätöksen saaneet poistuisivat maasta muutamassa viikossa tai kuukaudessa. Nykyisin tähän kuluu kuukausia tai jopa toista vuotta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme