Mainos
Mainos

Hallitus puoltaa Vuosaaren satamaa

Vuosaaren sataman kaavasuunnittelu voidaan aloittaa ilman poikkeuslupaa. Valtioneuvoston mielestä Vuosaaren satama ei ei heikennä merkittävästi Natura-alueiden luonnonarvoja, joten poikkeusluvalle ei ole tarvetta.

Ympäristöministeri Satu Hassi hävisi asiasta käydyn äänestyksen äänin 7 - 1, hallituksen kokouksesta oli siten poissa peräti 10 ministeriä, muun muassa pääministeri Paavo Lipponen. Hassi jättikin päätöksestä eriävän mielipiteen pöytäkirjaan.

Eduskunta, istuntosali

Hallitus otti kantaa Vuosaaren luontoarvoihin sen jälkeen, kun oikeuskansleri Paavo Nikula katsoi sen mahdolliseksi. Nikula kuitenkin totesi, että varsinaista rakentamispäätöstä ei voida tehdä ennen kuin korkein hallinto-oikeus on käsitellyt Natura-ohjelmasta tehdyt valitukset.

Suomen luonnonsuojeluliitto on pettynyt valtioneuvoston Vuosaari-päätökseen. Luonnonsuojeluiitto valittaakin päätöksestä sekä korkeimpaan hallinto-oikeuteen että Euroopan komissioon.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot