Mainos
Mainos

Hallitus puuttui Venäjän rekkajonoihin

Itärajan rekkajono-ongelmien selvittely nousi uudelle poliittiselle tasolle, kun hallitus päätti puuttua itäliikenteen sujuvuusongelmiin.

Hallitus päätti, että pääministeri Matti Vanhanen lähettää Venäjän pääministeri Mihail Fradkoville kirjeen, jossa asiaan kiinnitetään huomiota.

Hallitus katsoo, ettei ongelmaa kyetä ratkaisemaan vain liikenneministeriöiden välisillä neuvotteluilla, vaan työssä tarvitaan ulkoministeriön, valtiovarainministeriön ja sisäministeriön myötävaikutusta. Erityisesti Venäjän tulli on saatava mukaan neuvotteluihin.

Hallitus päätti puuttua asiaan saatuaan liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen raportin keskusteluista, jotka Huovinen kävi viime viikolla Lappeenrannassa Venäjän liikenneministerin Igor Levitinin ja EU:n liikennekomissaarin Jacques Barrot'n kanssa.

Tullin pääjohtaja Moskovaan

Suomen tullin pääjohtaja Tapani Erling matkustaa 19. syyskuuta Moskovaan neuvottelemaan Venäjän tullin kanssa siitä, millaisia nopeasti vaikuttavia käytännön ratkaisuja voitaisiin löytää rajaliikenteen helpottamiseksi.

Liikenne- ja viestintäministeriö on kutsumassa koolle Venäjän liikenteen viranomaistyöryhmää. Ryhmä perustettiin viime syksynä nimenomaan selvittämään rajan ylittävien kuljetusten ongelmia.

Rajanylityksiä ryhdytään tarkastelemaan myös EU-tasolla. EU:n ja Venäjän yhteisen tavaraliikenteen logistiikkatyöryhmän kokoamista kiirehditään niin, että ryhmä aloittaa työnsä jo lokakuun loppupuolella. Asiaa käsitellään myös suomalais-venäläisen talouskomission liikennetyöryhmän kokouksessa joulukuussa.

Liikenne- ja viestintäministeriö kiirehtii Vaalimaan raja-aseman laajentamista ja liikennejärjestelyjen parantamista. Ministeriön mukaan erityisesti raskaan liikenteen jonotusjärjestelmä täytyy uudistaa pikaisesti. Raja-aseman laajennukseen on varattu määrärahat hallituksen budjettiesityksessä.

Tarkoituksena on, että etäjonotusjärjestelmä rakennetaan vuonna 2007 ja saadaan käyttöön vuonna 2008, ministeriöstä kerrottiin torstaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme