Mainos

Hallitus raportoi EU:lle työllisyyspolitiikastaan

Hallitus on saanut valmiiksi EU:lle osoitetun selvityksen Suomen edistymisestä työllisyyspolitiikassaan.

Hallituksen EU-ministerivaliokunnan hyväksymä työllisyyspolitiikan toimintasuunnitelma vuodelle 2003 on vastaus EU:n komission ja neuvoston laatimiin EU:n työllisyyssuuntaviivoissa Suomelle osoitettuihin suosituksiin. Jäsenmaiden toimintasuunnitelmilla helpotetaan niiden välisiä vertailuja sekä tietojen ja kokemusten vaihtoa.

Toimintasuunnitelma on valmisteltu työministeriön työryhmässä, johon on osallistunut eri ministeriöitä, työmarkkinajärjestöt ja muita järjestöjä.

Suunnitelmassa todetaan Suomen jo lähes saavuttaneen sekä EU:n vuoden 2010 työllisyysastetta sekä ikääntyneiden 50 prosentin työllisyysastetta koskevat tavoitteet. Naisten 60 prosentin työllisyysastetavoite on jo saavutettu. Niin ikään työmarkkinoilta poistumisikä on Suomessa EU:n keskiarvoa korkeampi.

Nuorten koulutustaso, aikuiskoulutukseen osallistuminen ja investoinnit koulutukseen ovat Suomessa korkealla tasolla EU-keskiarvoon verrattuna. Pitkäaikaistyöttömyyttä ehkäisevien aktiivitoimien määrän todetaan olevan keskimääräistä alhaisempi. Jatkossa on tärkeintä työvoiman tarjonnan lisääminen ja rakennetyöttömyyden torjunta.

Hallituskaudelle asetetut tavoitteet 100000 uudesta työpaikasta ja 75 prosentin työllisyysasteesta edellyttävät nuorten tuloa työelämään entistä varhemmin, ikääntyneiden pidempiä työuria ja vähenevää rakenteellista työttömyyttä.

Lisäksi hallitus varautuu ulkomaisen työvoiman maahanmuuttoon työvoimatarpeen täyttämiseksi. Hallituksen työllisyystavoitteiden saavuttamisessa keskeisessä asemassa ovat yleisten talouspoliittisten ratkaisujen lisäksi poikkihallinnolliset politiikkaohjelmat, erityisesti työllisyysohjelma ja yrittäjyysohjelma.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot