Mainos
Mainos

Hallitus sai luottamuksen

Paavo Lipposen toinen hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 129-54. Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta hallitusohjelmasta käydyn ja useita päiviä jatkuneen keskustelun päätteeksi.

Äänestyksestä oli poissa 16 kansanedustajaa. Hallitusta tukivat myös ne vasemmistoliiton viisi kansanedustajaa, jotka omassa puolueessaan äänestivät hallitukseen osallistumista vastaan.

Opposition riveistä hallituksen puolesta äänestivät remonttiryhmän ainoa edusta Risto Kuisma sekä keskustan eduskuntaryhmästä tiistaina eronnut Sulo Aittoniemi. Molemmat olivat keskustelussa sitä mieltä, että uudelle hallitukselle pitää antaa tilaisuus yrittää ilman, että sitä aletaan heti ensi metreillä kaataa.

Puheenjohtaja Esko Ahon esittämä keskustan epäluottamusesitys kaatui väliäänestyksessä luvuin 124-45. Hallituspuolueiden taktikoinnin ansiosta ratkaisevaan äänestykseen pääsi kristillisten Bjarne Kalliksen ja perussuomalaisten Raimo Vistbackan esitys. Se hävisi yllätyksettömässä äänestyksessä luvuin 54-129.

Lipponen pyysi anteeksi Pekkariselta

Pääministeri Paavo Lipponen on pyytänyt kansanedustaja Mauri Pekkariselta anteeksi sanavalintaa, jota hän käytti eilisellä kyselytunnilla.

Keskustan ryhmäjohtaja Mauri Pekkarinen loukkaantui, kun Lipponen viittasi Pekkarisen tukan alla olevaan järkeen. Enemmän tai vähemmän julkinen salaisuus on, että Pekkarinen käyttää hiuslisäkettä. Lipponen sanoo, että viittaus oli tahaton, mutta hän luonnehti omaa sanavalintaansa täysin sopimattomaksi ja perustelemattomaksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme