Mainos
Mainos

Hallitus sai luottamuslauseen

Kehitysyhteistyövaroja koskevassa välikysymyksessään oppositio katsoi, että hallitus on livennyt tavoitteestaan nostaa kehitysyhteistyörahoja 0,7 prosenttiin kansantuotteesta vuosikymmenen loppuun mennessä.

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen kehitysyhteistyömäärärahoja koskevassa välikysymysäänestyksessä äänin 99-69.

Opposition välikysymyksessä katsotiin, että hallitus ei ole toiminut oman ohjelmansa mukaisesti. Ohjelmassaan hallitus pitää tavoitteena nostaa kehitysyhteistyön määrärahoja niin, että niiden osuus bruttokansantuotteesta olisi 0,7 prosenttia vuoteen 2010 mennessä.

Tavanomaisesta poiketen opposition puolelta esitettiin nyt vain yksi epäluottamusehdotus, jonka teki välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen. Välikysymyksen takana olivat kaikki eduskunnan oppositioryhmät lukuunottamatta perussuomalaisia. Luottamusäänestyksessä perussuomalaisten Tony Halme tuki hallitusta. Timo Soini ja Raimo Vistbacka eivät olleet paikalla. Poissa äänestyksestä oli kaikkiaan 31 kansanedustajaa.

Tänään eduskunnassa päättyi myös lähivuosien budjettiraamien käsittely. Opposition kaikki muutosehdotukset äänestettiin tavan mukaan nurin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme