Mainos
Mainos

Hallitus sai luottamuslauseen

Hallitus sai luottamuslauseen köyhyysvälikysymyksestä.

Hallitus on saanut eduskunnalta äänin 99-73 luottamuslauseen köyhyyttä ja eriarvoisuutta koskeneen välikysymyksen käsittelyn päätteeksi. Lähes kaikki oppositioryhmät esittivät omat epäluottamuspontensa, jotka kaatuivat selkein luvuin.

Ratkaisevaan äänestykseen selvisi kokoomuksen esitys. Kokoomus ei allekirjoittanut vasemmistoliiton aloitteesta tehtyä välikysymystä, koska siinä moitittiin hallitusta liiallisesta verojen alentamisesta. Ryhmän tarjoamassa ponnessa epäiltiin, ettei hallitus kykene kohentamaan riittävästi työllisyyttä ja vähentämään köyhyyttä.

Välikysymyksessä kovisteltiin hallitusta eriarvoisuutta ja köyhyyttä ylläpitävästä talouspolitiikasta. Keskiviikkona käydyssä keskustelussa sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre lupasi, että hallitus tekee budjettiriihessä esityksiä kaikkein vähävaraisimpien elämäntilanteen helpottamiseksi.

Luottamuslauseäänestyksessä säilyivät hallituksen ja opposition rivit ehjinä. Istunnosta oli poissa kaikkiaan 27 kansanedustajaa. Sen vuoksi hallituksen saama tuki jäi äänestysnumeroilla mitattuna hiukan niukemmaksi kuin kuudessa aiemmin Matti Vanhasen hallitukselle osoitetussa välikysymyksessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme