Mainos
Mainos

Hallitus selvittää terveydenhuollon tulevaisuutta

Hallitus aikoo selvittää terveydenhuollon uhkatekijät ja järjestelmään lähivuosina tarvittavat muutokset.

Valtioneuvosto asettaa terveudenhuollon tulevaisuuden kartoittamisesta varten kansallisen terveysprojektin. Sen johtoryhmän puheenjohtajaksi nimitetään sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Markku Lehto.

Hankkeen selvitysmiehenä toimii pääjohtaja Jussi Huttunen Kansanterveyslaitoksesta. Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara (vihr.) kertoi projektista keskiviikkona Kuusamossa vihreän eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä. Soininvaaran mukaan terveydenhuoltojärjestelmään kohdistuu tulevaisuudessa paineita mm. väestön nopean ikääntymisen, pahenevan työvoimapulan ja sisäisen muuttoliikkeen vuoksi.

Terveysprojektissa on tarkoitus selvittää myös järjestelmän tuleva rahoitus. Soininvaara pitää selvänä, että terveydenhuolto vaatii lähivuosina olennaisesti lisää varoja nykytilanteeseen verrattuna. Selvitysten on määrä valmistua vuoden 2002 helmikuussa. Ne ovat pohjana silloin esiteltävälle suunnitelmalle palvelujärjestelmän kehittämisestä tulevana viisivuotiskautena.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot