Mainos
Mainos

Hallitus sopi lisäbudjettiesityksestä

Mukana on muun muassa yli 20 miljoonan euron määrärahat lintuinfluenssarokotteiden hankintaan. Muutama miljoona menee myös kevään tulvavahinkoihin ja MM-kisojen kustannuksiin.

Hallitus on sopinut kuluvan vuoden toisen lisäbudjetin määrärahoista. Hallitus esittää menoihin noin 290 miljoonan euron lisäyksiä.

Lisäbudjettiesitys on 1,4 miljardia euroa ylijäämäinen valtion osakkeiden myyntitulojen ansiosta. Lisäksi säästöjä on kertynyt odotettua enemmän. Esimerkiksi työttömyyden kustannukset ovat pienentyneet.

Ei suuria yllätyksiä

Lisäbudjettiesitys noudattaa valtiovarainministeriön pari viikkoa sitten tekemää esitystä eikä sisällä suuria yllätyksiä. Mukana on muun muassa yli 20 miljoonan euron määrärahat lintuinfluenssarokotteiden hankintaan.

Puolustusvoimat ja poliisi saavat yli kahdeksan miljoonan euron varat polttoaineiden hankintaan sekä ilmavoimat 15 miljoonaa Hornet-hävittäjän korjaamiseen.

Perustienpito, ratojen kunnostaminen ja joukkoliikenne saavat 13,2 miljoonaa euroa. Kuntien harkinnanvaraisiin rahoitusavustuksiin on tulossa 10 miljoonan euron lisäys.

Uuden energiateknologian kehittämistä tuetaan 9,6 miljoonan määrärahalla.

Muutaman miljoonan tuki on tulossa myös kevään tulvavahinkojen ja yleisurheilun MM-kisojen kustannuksiin.

Valtion velkaa lyhennetään 3,6 miljardilla eurolla. Velka näyttää vähenevän ennustettua nopeammin, sillä se on painumassa alle 40 prosentin jo tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme