Mainos
Mainos

Hallitus sopi määrärahakehyksistä

Hallitus on sopinut valtion määrärahakehyksistä neljälle seuraavalle vuodelle. Ensi vuonna menokehys on 193,8 miljardia markkaa.

Niinistö

Seuraavina vuosina menokehys jonkin verran nousee. Vuonna 2004 se kuitenkin laskee 193,1 miljardiin markkaan. Kehykset on laskettu vuoden 2001 hintatasossa.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö huomautti, että talouden ylikuumenemisen riski tulee aina lähemmäksi ja lähemmäksi. Liioin valtion velka ei ole mihinkään kadonnut, mikä on budjetin rajoite.

Niinistö muistutti myös väestörakenteen muuttumisesta. Kun tavoitteena on pysyvä ylijäämäinen tila valtiontaloudessa, merkitsee se sitä, että kehysten pitää olla kireitä. Kehyspäätöksen mukaisen valtion rahoitusylijäämän suhteessa bruttokansantuotteeseen arvioidaan nousevan tämän vuoden 0,6 prosentista 1,4 prosenttiin ensi vuonna.

Niinistön mukaan valtion toimien arvioidaan vahvistavan kuntataloutta nettomääräisesti 1-1,6 miljardilla markalla laskentavasta riippuen. Hallitus antaa erikseen eduskunnan tiedonannon kehyspäätöksestä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot