Mainos
Mainos

Hallitus sopuun hammashuollosta

Hallituspuolueet pääsivät eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa yksimielisyyteen ensi vuoden budjettiin liittyvän hammashuoltouudistuksen rahoittamisesta. Matkakustannusten omavastuu nousee sairausvakuutuksessa nykyisestä 90 markasta 110 markkaan edestakaiselta matkalta. Kustannuskatto jää kuitenkin hallituksen esittämää alemmalle tasolle eli 935 markkaan.

Hallituksen esityksessä vuotuinen omavastuuosuus oli 1100 markkaa. Alempi katto lieventää erityisesti pitkäaikaissairaille, vammaisille ja pienituloisille omavastuuosuuden korotuksesta aiheutuvia vaikeuksia.

Sairausvakuutuksesta korvataan lääkäriin, hammaslääkäriin, sairaanhoitolaitokseen, laboratorioon, röntgeniin tai muuhun hoitoon tehdyt matkat siltä osin kuin ne ylittävät omavastuun. Korvattu hammashuolto laajenee ensi vuoden huhtikuun alussa koskemaan vuonna 1946 ja sen jälkeen syntyneitä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot